Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u devetnici Sudamje organizirao je koncert moderne duhovne glazbe – Sudamja fest 2022.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u devetnici Sudamje organizira koncert moderne duhovne glazbe – Sudamja fest 2022.

"Sretan ti Uskrs" naziv je novoga projekta VIS Veritas aeterna premijerno objavljenog na Uskrs u 11 sati.

„U pjesmi se obraćamo posebnim i plemenitim ljudima - našim braniteljima. Pjesma iza sebe ima dirljivu priču koja nas je potakla da ju sa zahvalnošću i dostojanstvom izvodimo.

Radeći na ovom projektu, uspjeli smo povezati različite generacije, različite izvođače i različite glazbene stilove u jednu pjesmu. Unatoč svim tim različitostima, cijelo vrijeme smo osjećali zajedništvo – poručuju mladi iz Veritas aeterne.“

Zanimljivo je da su u ovoj pjesmi surađivali i Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Alen Nižetić te klapa HRM "Sveti Juraj", sve to u suradnji s puhačkim orkestrom HRM-a.

Pjesma "Sretan ti Uskrs" je nastala 1992. godine u čast dvojice mladih Dubrovčana, Nikše Galova i Marija Krstičevića koji su ostavili svoj život na bojištu braneći domovinu. Pjesma je, također, posvećena i svim braniteljima te im iskazuje zahvalnost, potiče nadu i vjeru u uskrsnuće.

Tekst potpisuje Josip Mikuš, glazbu Krunoslav Težak, obradu Antonio Grkeš, aranžman Hrvoje Domazet i Antonio Grkeš, glazbenu produkciju Hrvoje Domazet, orkestriranje skladbe i dirigent orkestra Tonči Ćićerić. Režija i direktor je Dean Bubić, montaža spota Albert Kazi, video produkcija Dean Bubić, Albert Kazi i APstudio Aheropita, klavijature Antonio Grkeš, Hrvoje Domazet i Antun Milinković, gitare Zvonimir Domazet i Hrvoje Domazet, bubanj Maro Zajec.

Produkciju potpisuje Ured za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije.

Podsjetimo, VIS "Veritas aeterna" je vokalno-instrumentalni sastav koji je osnovan 2015. godine. Snimaju razne autorske pjesme i animiraju Svete mise za mlade koje se svake nedjelje slave na Kampusu Sveučilišta u Splitu. Osim toga, redovito animiraju duhovne obnove i susreta za mlade, a sve u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

"Posljednjih nekoliko tjedana uloženo je puno truda i ljubavi kako bi ovom napjevu odjenuli novo ruho. Nadamo se da ćete slušajući osjetiti emocije koje smo mi proživljavali pjevajući i da će vam pomoći da uplovite u otajstvo Velikog tjedna", sretni, ponosni i zahvali su mladi pjevači i članovi Vokalno instrumentalnog sastava "Veritas aeterna" koji djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

U nedjelju, 30 siječnja 2022. godine u okviru 5. "Solin winterfesta" održan je poseban glazbeni događaj koji je upotpunjen koncertom pod nazivom "Milost".

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s Zborom „Mihovil“ je snimio novi video spot s pjesmom „Dok me Tvoje svjetlo vodi“.