Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2

Tradicionalno 37. hodočašće „Od Gospe do Gospe“ okupilo je i ove godine, 10. i 11. kolovoza, nekoliko tisuća mladih vjernika.

Put u Taizé 2019.

06 Lipanj 2019

Dragi budući i mogući putniče i hodočasniče!

Iz godine u godinu na desetke tisuće mladih sa svih krajeva svijeta okuplja se na novim etapama 'Hodočašća povjerenja na Zemlji', to jest Europskom susretu mladih i ekumenske zajednice iz Taizea. Vjerojatno si bio/bila već na jednom od takvih susreta gdje si se mogao/mogla upoznati sa zajednicom i mnoštvom mladih.

Naš put prema Madridu, odredištu 41. ekumenskog europskog susreta mladih, započeo je na Božić kada smo se okupili u samostanu Školskih sestara franjevki gdje smo slavili sv. misu. Misno slavlje predvodio je fra Stipe, a u propovijedi nas je potaknuo da razmislimo o našim ciljevima hodočašća. Uz Božji blagoslov krenuli smo u 21 h prema našem prvom odredištu na putu prema Madridu, a iz Splita su krenuli i mladi pod vodstvoma otaca dominikanaca, mladi iz župe Pomoćnice kršćana te mladi pod vodstvom SKAC-a.

Više tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i ove se godine prigodom svetkovine Velike Gospe, u subotu 11. kolovoza, zaputilo na tradicionalno 36. hodočašće Gospi Sinjskoj “Od Gospe do Gospe” kako bi zahvalili BD Mariji na majčinskom zagovoru te pokorom Bogu iskazali slavu. Okupljanje je započelo ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu sakramentom pomirenja, kojemu je pristupio veliki broj mladeži, a nastavljeno je molitvom krunice te euharistijskim slavljem koje je pred polazak na višesatno noćno pješačenje predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Miroslavom Vidovićem, predstojnikom Ureda za mlade don Mihaelom Provićem, župnikom Gospe od Otoka don Rankom Vidovićem, solinskim kapelanom don Nikolom Mikačićem i nadbiskupovim tajnikom don Gabrijelom Kamberom.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Sveučilište u Splitu i Studentski centar Split organizirali su od 12. do 19. studenoga  Tjedan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u sportskoj dvorani studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ na Kampusu.

Više tisuća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i ove se godine prigodom svetkovine Velike Gospe, u subotu 12. kolovoza, zaputilo na tradicionalno 35. hodočašće Gospi Sinjskoj "Od Gospe do Gospe" kako bi zahvalili BD Mariji na majčinskom zagovoru te pokorom Bogu iskazali slavu. Okupljanje je započelo ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu sakramentom pomirenja, kojemu je pristupio veliki broj mladeži, a nastavljeno je molitvom krunice te euharistijskim slavljem koje je pred polazak na višesatno noćno pješačenje predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joškom Kodžomanom, predstojnikom Ureda za mlade don Mihaelom Provićem, župnikom Gospe od Otoka don Rankom Vidovićem, solinskim kapelanom don Nikolom Mikačićem i tajnikom don Gabrijelom Kamberom.