Najave događanja

Nema događanja

kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA „IVAN PAVAO II.“ Uspješne sportaše toplim riječima pozdravio nadbiskup Kutleša, dodijeljene su nagrade najboljim ekipama i pojedincima

Napisao/la  Augustin Markota / Foto: Danijela Musulin
Published: 23 Lipanj 2022

Svečano su dodijeljene nagrade najboljim ekipama i pojedincima na kraju još jedne Katoličke malonogometne lige „IVAN PAVAO II.“ koju već 14. godina organizira Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Dodijeli nagrada prisustvovali su: Mons. Dražen Kutleša, nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije, don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te Mladen Jurić, voditelj Katoličke malonogometne lige.

Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije otkrio je da je ovogodišnja sezona trajala čak dvije godine zbog pandemije koronavirusa.

„Ovu sezonu smo zbog pandemije koronavirusa igrali dvije godine. To je jedna novost koja se do sada nije događala. No, u ovim vremenima smo svi bili u nekakvih sličnim problemima. Nastavit ćemo Katoličku malonogometnu ligu i iduće sezone i vjerujem da će sve biti kako treba“, kratko je u početku kazao don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Mons. Dražen Kutleša, nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije prigodnim i toplim riječima pozdravio je sve prisutne.

„Hvala vam što ste nam došli. Naime, danas u svakom sportu, pa i u samom životu moraju postojati pravila po kojima moramo živjeti. Ni vi ne bi mogli pobijediti da ne postoje neka pravila kojih se moramo držati. Da bi mogli poštivati ta pravila, da bi vi mogli igrati i osvajati trofeje, mora postojati i disciplina. Kada želite doći do nekog uspjeha, onda morate puno trenirati i odricati se. No, i naš kršćanski život je upravo takav. Trebamo se cijeli život odricati i boriti da bi na kraju došli do nekog uspjeha. Želim vam da budete uzorni, kako u sportu tako i u životu. Budite ljudi na koje će se drugi ugledati. Svrha sporta jest ta da čovjek postane bolje. Uvijek kroz život gledajte sve pozitivno. Vježbajte i trenirajte, ali ne smijete zaboraviti vježbati i trenirati svoju dušu. I dalje budite uspješni, budite dobri vjernici i kršćani“, rekao je uspješnim sportašima Mons. Dražen Kutleša, nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije.

Mladen Jurić, voditelj Katoličke malonogometne lige nadbiskupu je predstavio KMNL-u. Svima se zahvalio na pomoći i kratko je najavio nadolazeću 15. sezonu Katoličke malonogometne lige „IVAN PAVAO II.“

„Spadamo u jednu od najuspješnijih sportskih nadbiskupija. Naime, iza nas je teška sezona, zbog pandemije nam je dosta toga bilo onemogućeno. Ja se nadam da su loša vremena iza nas te da ćemo 15. sezonu KNML započeti uspješno i na vrijeme“, zaključio je.

Nakon male svečanosti svi prisutni su se nastavili družiti u predvorju nadbiskupskog ordinarijata, a najbolje ekipe i pojedinci zavrijedili pehare i zaslužene nagrade, a iste im je dodijelio Mons. Dražen Kutleša, nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije.

Evo popisa nagrađenih:

Katolička malonogometna liga „IVAN PAVAO II.“,  sezona 2020/21

Najbolje župne momčadi Prve lige:

1. POMOĆNICE KRŠĆANA, KMAN

2. SV. MATEJ, RAVNE NJIVE

3. SV. ANTE, POLJUD 

 

Najbolje župne momčadi Druge lige:

1. GOSPE OD ZDRAVLJA, PODSTRANA

2. SV. LUKA, KOCUNAR

3. GOSPA OD POJIŠANA, POJIŠAN

Fair-play momčad KMNL: SV. PAVAO, PUJANKE

Najbolji pojedinci KMNL:

Najbolji igrač: IVAN VIDOŠEVIĆ (Kman)

Najbolji golman: DUJE BONAČIĆ (Sv. Ante, Poljud)

Najbolji strijelac 1. lige: JOSIP CIKOJEVIĆ (Kman) – 25 golova

Najbolji strijelac 2. lige: FILIP MILOVIĆ (Podstrana) – 27 golova