kmnl momcadi
glazbeni sastavi

pp

pp4

pp2

Papa uputio pismo mladima

17 Siječanj 2017

Papa Franjo je 13. siječnja uputio pismo mladima iz cijeloga svijeta, kako bi ga imali kao "kompas" ili "orijentir" za predstojeću Redovitu biskupsku sinodu, u listopadu sljedeće godine. Papa se mladima obraća otvoreno, čestito i s roditeljskom ljubavlju... Donosimo cjelovit sadržaj Papina pisma...

Ne bojte se slušati Duha koji vam predlaže odvažne odabire – poručio je papa Franjo mladima u pismu povodom objavljivanja pripremnog dokumenta za biskupsku sinodu na temu „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“, koja bi se trebala održati u listopadu 2018. godine.

U Rigi, glavnom gradu Latvije, tisuće se mladih okupilo na 39. Susretu mladih koje organizira ekumenska molitvena zajednica iz Taizéa. Ekumenski susret mladih održavat će se u ovom gradu od 28. prosinca ove, do 1. siječnja slijedeće godine. U toj prigodi, Sveti Otac je mladima uputio poruku koju donosimo u cijelosti.

Papa Franjo rekao je na susretu s volonterima u Krakovu kako nije siguran hoće li će on osobno biti na sljedećem Svjetskom danu mladih u Panami, ali je istaknuo da će „Petar tamo sigurno biti“. Uručivši unaprijed pripremljeni govor, Sveti se Otac spontano obratio mladim dobrovoljcima na koncu svojeg petodnevnog posjeta Poljskoj i zahvalio im na njihovom predanom radu.

Nismo došli na svijet kako bismo vegetirali, kako bismo život proveli na kauču, nego da bismo ostavili utisak i velikane svijeta naučili kako graditi mostove bratstva – poruka je Svetoga Oca za više od milijun i šesto tisuća mladih koji su se okupili na Kampusu milosrđa u Krakovu, na bdjenju za Svjetski dan mladih. Papa ih je pozvao da idu Božjim putem kako bi nadvladali strah i teror koji uzrokuju zatvaranje i paraliziranost. Potaknuo je mlade da pouče odrasle kako zajedno živjeti u različitosti.

Napokon se susrećemo – riječi su kojima je Papa pozdravio mlade tijekom sinoćnje svečanosti dobrodošlice za Svjetski dan mladih u Krakovu. Izrazio je zahvalnost sv. Ivanu Pavlu II. za pokretanje tog susreta mladeži. „On nas prati s neba, gledajući tolike mlade, pripadnike različitih naroda, kultura i jezika koji imaju samo jedan motiv: slaviti Isusa koji je živ među nama“ – rekao je papa Franjo, nastavljajući: